Logo

Linnea Lindquist flyttar till Stockholm och börjar arbeta på Husbygårdsskolan. Foto: Marcus Gustafsson

Rektor Linnea lämnar Hammarkullsskolan – här börjar hon istället

Publicerad: 2024-04-29 13:45

Linnea Lindquist, biträdande rektor, känd som ”rektor Linnea” på sociala medier, slutar efter åtta år på Hammarkullsskolan i Göteborg. Hon är också krönikör i Skolledaren.

Text: Lenita Jällhage
 
Varför slutar du?
– Min man har fått jobb i Stockholm så därför har jag också sökt nytt jobb och ska börja arbeta på Husbygårdsskolan som biträdande rektor på lågstadiet i augusti. 
 
Hur känns det?
– Det känns superkul att komma till Husbygårdsskolan men det kommer vara svårt att lämna Hammarkullsskolan. Jag har lagt ned min själ i den här skolan, men någon dag ska man ju flytta på sig. Jag är kvar här terminen ut och är med på avslutningen den 11 juni så jag kan säga hej då till mina elever. Därefter flyttar vi under sommaren till Bromsten i Stockholm så jag kommer kunna cykla till jobbet.
 
Visst har du arbetat tidigare i Husby?
– Det stämmer, jag började arbeta där som förskollärare på en förskola, jag tror det var 2006 – 2007, och så var jag kvar där i några år. Så nu kommer jag tillbaka till Husby och cirkeln sluts.
 
Vad vet du om Husbygårdsskolan?
– Det är en välfungerande skola där många i personalen har arbetat väldigt länge. Det är jättehärlig personal och väldigt roliga elever. Det var en elev där när jag var på besök och presenterade mig som frågade hur gammal är du?  Jag svarade 42 år. Jaha du ser ut att vara 20 år, säger hon och skrattar.
– Det är en F-9 skola, som är uppdelad på två hus med F-3 och åk 4-9 och så finns det också en regional särskild undervisningsgrupp på skolan för elever i årskurs 1-6. Det är liknande elevunderlag som jag har på Hammarkullsskolan.
 
Vad vill du bidra med på den nya skolan?
– Jag vill fortsätta utveckla skolan tillsammans med personalen. Jag brinner ju verkligen för läsning så det vill jag fortsätta jobba med tillsammans med alla kompetenta lärare som jobbat där i många år. Det ska bli väldigt roligt. 
– Jag ser verkligen fram emot att arbeta på en F-9 skola där jag kan följa eleverna i tio år. Det är häftigt och har alltid varit en dröm för mig att få jobba på en F-9 skola. Det är mycket lättare att få en röd tråd när man kan följa eleverna hela vägen. Det ska bli jätteroligt så jag måste nog stanna minst 20 år så jag får se två vändor av elever gå hela vägen.

Fakta Linnea Lindquist

Namn: Linnea Lindquist.

Ålder: 42 år.

Född: I Sundsvall.

Yrke: Biträdande rektor på Hammarkullsskolan f-åk 3. 

Familj: Man.

Intresse: Opinionsbildning. Skriver bland annat krönikor i Skolledaren och i Expressen. 

Bor: Göteborg.

År som rektor: 12 år. Först som rektor på förskola i Rinkeby sedan rektor på Hammarkullsskolan och efter en omorganisation i staden ht 2021 är hon biträdande rektor på samma skola.

Aktuellt